Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Starostlivosť o mokrade má od vlády SR zelenú

Starostlivosť o mokrade bude v rokoch 2019 - 2021 pozostávať z 18 strategických cieľov, štyroch strategických zámerov a 56 opatrení. Vyplýva to z akčného plánu pre mokrade na tieto roky. V stredu ho schválila vláda.

Rozpočet na tento akčný plán predstavuje viac než 45 miliónov. Nejde však o nové výdavky - 84 percent z nich je už obsiahnutých v iných vládou schválených dokumentoch a v realizovaných projektoch.

Akčný plán chce napríklad riešiť úbytok a degradácie mokradí. S tým súvisí napríklad zabezpečenie zachovania a obnovy riečnych ekosystémov a populácií vodných živočíchov pri všetkých plánovacích procesoch a organizovanie odborných podujatí na túto tému.

Ďalším zo zámerov je múdro a udržateľne využívať všetky mokrade. To znamená napríklad zdokumentovať služby a úžitky mokradí alebo rozširovanie udržateľného rybného hospodárstva, poľnohospodárstva a ekoturizmu.

Vláda tiež na svojom rokovaní schválila aktualizáciu Programu starostlivosti o mokrade Slovenska do roku 2024.

Foto: pixabay.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 4.4.2019 14:07 | 0 komentárov | 1502x


www.aquabooks.cz zoochov.cz