Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Dajme svoj hlas obnove altánku a jazierka v levickom Shoellerovom parku

K mestu Levice neodmysliteľne patrí hneď niekoľko mestských parkov. Jedným z nich je aj medzi Levičanmi známy "starý park oproti VUBečke", ktorý susedí s novším parkom M.R.Štefánika. Práve s týmto kúskom živej prírody je spojených mnoho spomienok Levičanov na svoje detstvo či mladosť. Istotne si mnoho z nich ešte spomína na krásu parku, ktorú odvial neľútostný zub času.
Park tvorilo nádherné jazierko plné života, v ktorom si akvaristi chodili pravidelne loviť živú potravu pre svoje rybky v akváriu. To sa neskôr z nepochopiteľných dôvodov premenilo na absolútne nevyužité a zbytočné pieskovisko. Park ponúkal priestor pre život nielen vzácnym drevinám, ale aj živočíchom. Isto si starší Levičania spomenú na pestrofarebné vtáctvo, srnku, pávy či labute. Vodu v parkovom jazierku alebo živočíchy by sme v ňom teraz už márne hľadali, no napriek tomu park sa snaží žiť si svoj život. I teraz ponúka priestor na život pre mnoho voľne pobehujúcich veveričiek, vtáctvu, ktoré tu aj hniezdi alebo mnohým zástupcom hmyzu.

Teraz sa mesto Levice konečne rozhodlo s doterajšou podobou parku niečo spraviť. Postúpilo s projektom obnovy altánku a jazierka v Shoellerovom parku do verejného hlasovania v rámci aktivity firmy Unilever, ktorá plánuje zrenovovať tri miesta v slovenských mestách. Tri mestá, ktorých projekty získajú vo verejnom hlasovaní najviac hlasov, firma Unilever vyčistí a skrášli. Preto mesto Levice otvorene vyzýva Levičanov zahlasovať za obnovu altánku a jazierka v parku čím pomôžu skrášliť toto miesto v historickom parku. Drevený altánok s murovanými základmi sa nachádza v tesnej blízkosti vyše 100-ročného jazierka, ktoré už roky chátra a neslúži svojmu účelu. Vráťme spoločným hlasovaním starému parku pána Shoellera jeho dávnu krásu!

Zahlasujte, prosím TU: https://www.ahojkrasneslovensko.sk/hlasovat.

Z ponuky projektov si vyberte Levice, kliknite na "fajku" pri projekte mesta Levice, ktorá sa rozsvieti na zeleno, zadajte svoju mailovú adresu a kliknite odoslať. Každý môže hlasovať iba raz!

(šč), VIVARISTA.sk
Foto: Mesto Levice

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 29.3.2019 14:36 | 0 komentárov | 1800x


www.aquabooks.cz zoochov.cz