Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Britský lovec stromov R. McBride navštívil Slovensko

Víťaza ankety Strom roka 2018 a finalistu celoeuróspkej súťaže Európsky strom roka, Lipu v Kopčanoch navštívil 8.2.2019 známy britský Treehunter, tzv. lovec stromov Rob McBride.

Rob je známy vášnivý bojovník za ochranu stromov. Už mnoho rokov zvyšuje povedomie o Stromoch v ohrození a upriamuje pozornosť na dôležitosť ich ochrany. Je fotograf, cestovateľ, ambasádor starých a významných stromov, pravidelne spolupracuje s BBC.

Rovnako ako minulý rok, i tentoraz sa Rob vydáva na “Stromy v ohrození Tour” naprieč celou Európou, počas ktorej pomáha s reprezentáciou a “loví” príbehy stromov ktoré súťažia v Európskom strome roka, alebo sú v danej krajine ohrozené.

Rob prišiel na Slovensko sa stretnúť s predstaviteľmi obce Kopčany, žiakmi miestnej základnej školy a členmi občianskeho združenia Kozel, ktorí strom do ankety nominovali.

Po stretnutí sa presunul k lipe a kostolu sv. Margity Antiochijskej. Lovec stromov počas svojej návštevy Slovenska absolvoval aj prehliadku stromov v regióne, ktoré súťažili v ankete Strom roka v minulosti.

V tohtoročnej súťaži Európsky strom roka sa v konkurencii 14 krajín "starého kontinentu" bude o víťazstvo uchádzať aj slovenský Strom roka 2018, 235-ročná lipa z Kopčian.

foto: sheffieldstudentsunion.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 8.2.2019 16:49 | 0 komentárov | 1394x


www.aquabooks.cz zoochov.cz