Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Vivaristika Levice sa niesla v znamení exotiky

V poradí už tretí ročník a 5. celoslovenská predajná výstava (burza) pod názvom Vivaristika Levice sa i tentoraz konala na pôde Kultúrneho domu v samom centre Levíc

Množstvo návštevníkov i predajcov nielen z Levíc jasne nasvedčovalo, že si táto zaujímavá akcia nepochybne našla svoje miesto. A tých do starobylých Levíc včera prišlo viac než dosť! Niekoľko desiatok druhov akváriových rybiek, rastlín, techniky, literatúra, potrava pre plaziacich či plávajúcich miláčikov, hady, jaštery, pavúky, škorpióny, žabky, raky, skameneliny, drahé kamene, včelie liečivé produkty, hlodavce, preparovaný hmyz a mnoho ďalších druhov živočíchov sa ponúkalo na včerajšej akcii. Vivaristika Levice opätovne zaznamenala veľkú návštevnosť z radov predávajúcich, kupujúcich, pozerajúcich alebo aj pretekajúcich, pričom na všetkých čakalo nejedno prekvapenie v podobe 2. Levických pretekov švábov.
V samotných pretekoch týchto starobylých tvorov – švábov šlo predovšetkým o zábavu. Za čo možno najkratší čas musel šváb – pretekár s pomocou svojho majiteľa prebehnúť asi 4 metrový úsek, ktorý sa oproti minulému ročníku zmenil na prekážkovú dráhu s rôznymi nástrahami. Víťazmi spomedzi 16 prihlásených súťažiacich boli tentoraz dvaja: 1.miesto v tesnom súboji obsadil Roman Ruman, 2.miesto patrilo Kristínke Gáfrikovej. Ceny v podobe živých akvarijných rybiek venovala do súťaže dvojica akvaristov z Bratislavy Peter Kaclík (Skala) a Ivan Vyslúžil, mladá výherkyňa na 2. mieste získala knihu o akvaristike od portálu vivarista.sk. A tu si môžete pozrieť reportáž o pretekoch na TV JOJ: PRETEKY ŠVÁBOV NA VIVARISTIKE LEVICE 19.5.2007

Veľkým prekvapením a zadosťučinením pre organizátorov bol mimoriadny záujem o preteky švábov. Na druhej strane o pripravené odborné prednášky bol záujem minimálny a preto po dohode s prednášajúcimi padlo rozhodnutie ich preložiť a publikovať na stránke denníka vivarista.sk. Stojí za úvahu i analýzu, či sme niekde v príprave neurobili chybu, ktorej sa najbližšie musíme vyhnúť. Prednášky, i keď boli situované do takmer popoludňajších hodín a boli vopred ohlasované, nedonútili kupcov či ďalších potencionálnych poslucháčov zasadnúť do pripravených kresiel a vypočuť si ich. Dali prednosť nákupom, čo je ale na takejto akcii pochopiteľné.

Súčasťou podujatia bola i Výtvarná súťaž určená pre všetky vekové kategórie, ale najväčšiu radosť z nej mali asi naši najmenší návštevníci. Deti spolu s rodičmi vykúzlili na výkresy skutočne nádherné zvieratká, pričom vzor na svoju prácu čerpali zo susednej miestnosti, kde sa konala burza. Ceny pre najkrajšie výtvarné práce venoval náš portál vivarista.sk.

Akcia aj podľa priaznivých ohlasov návštevníkov i predajcov splnila všetky naše očakávania. Zásluhu na tom majú všetci návštevníci podujatia, organizačná skupina (Dracula – Vlado Hebert, Maťo Kubík a Štefan), Peťo Velty z portálu regionpohronie.sk, ktorý nám pomohol ako sa len dalo, Tekovské múzeum (Janko Dano a Peťo) za zapožičanie techniky, Skala – Peťo Kaclík, dr.Smetana z Tekovského múzea i Vlado za prednášky, všetci predajcovia, reklamný partner i Mestské kultúrne stredisko na čele s p.Eliškou Kanásovou, ktorým by som rád chcel vysloviť svoje veľké ĎAKUJEM!
(Ďakujem aj dvom príslušníkom Dopravnej Polície, ktorí si na nás (Maťo a ja) skúsili ako chutí moc /policajná.../v praxi. Škoda, že nás nenapadlo im namiesto mastnej pokuty darovať nejakého jedovatého Pterinochilusa....).

Štefan Čambal VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šefredaktor | 16.7.2007 00:34 | 0 komentárov | 4656x


www.aquabooks.cz zoochov.cz