Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Policajná razia v nemeckých sídlach a pobočkách Greenpeace

Z iniciatívy generálnej prokuratúry v Berlíne nemeckí policajti prehľadali pri celoštátnej razii celkove 29 kancelárií ochranárskej medzinárodnej organizácie Greenpeace na celom území spolkovej republiky.

Dôvodom bolo, že organizácia podľa prokuratúry na sklonku júna pri protestnej akcii v hlavnom meste, kde pri Stĺpe víťazstva rozliala 3500 litrov farby, ohrozila bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. Farbivo viedlo k pádom istej cyklistky a motocyklistu. Informácie priniesol Západonemecký rozhlas (WDR).

Hovorca Greenpeace Christian Bussau však zdôraznil, že organizácia urobila maximum pre zaistenie bezpečnosti v spomínanej lokalite, kde popri varujúcich aktivistoch umiestnila aj tabule s varovným textom.

Popri sídlach Greenpeace v Berlíne a Hamburgu a priestoroch jej pobočiek v ďalších miestach došlo aj k domovým prehliadkam v súkromných bytových priestoroch, napríklad v Bambergu či v Halle.

Cieľom policajnej razie bolo podľa generálnej prokuratúry zistiť, kto sa na inkriminovanej akcii podieľal. Ochranári už avizovali, že sa proti vyšetrovaniu budú brániť právnymi prostriedkami.

Il.foto: news4europe.eu

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 8.11.2018 14:43 | 0 komentárov | 1985x


www.aquabooks.cz zoochov.cz