Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Jávská policie zabavila stovky papoušků

Zýsah proti překupníkům exotického ptactva provedla v těchto dnech policie na východní Jávě. Během akce, která se zaměřila na nelegální chovy ptáků odchycených z volné přírody, muži zákona zabavili 443 opeřenců 11 druhů. Mezi nimi bylo 68 exemplářů kriticky ohrožených ptáků. Podezřelí s nimi obchodovali jak napřímo, tak přes internet, přičemž online obchody vedla žena označovaná iniciálou A. Ta je nyní vyšetřována společně s ostatními zadrženými překupníky. Jak informoval web Beritasatu.com, policejní akce proběhla ve vesnici Curahkalong Village ve východojávském okrese Bangsalsari.

Mezi zabavenými ptáky bylo 212 dospělých eklektů různobarvých a čtyři mláďata tohoto druhu, čtyři loriové tříbarví, šest loriů červených, 99 kakadu žlutočečelatých, 23 kakadu moluckých, 82 kakadu Goffinových, pět kakadu palmových, jeden kakadu bílý, jeden špaček srílanský, šest holubů korunáčů vějířových a 61 vajec eklektů různobarvých a kakaduů. Policisté se zaměřili na chovatelské zařízení Bintang Terang, které mělo od roku 2005 povolení k chovu ohrožených druhů a k jejich vývozu. Jeho platnost však vypršela v roce 2015 a zařízení fungovalo dál nelegálně. Nadále však vyváželo ohrožené druhy i do zahraničí.

Zabavení exoti skončili v zařízení Agentury ochrany přírody, kde posoudí jejich zdravotní stav a rozhodnou o jejich případném návratu do přírody.

Il.foto: pixabay.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 13.10.2018 19:46 | 0 komentárov | 2198x


www.aquabooks.cz zoochov.cz