Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Pod Tatrami proti komárom nasadia aj netopiere

Dôvodom tohto rozhodnutia je fakt, že počas posledných dvoch rokov zaznamenali obyvatelia liptovskomikulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová zvýšený výskyt komárov, a to najmä v letných mesiacoch.

Bodavý hmyz by mohli pomôcť eliminovať ich prirodzení predátori - netopiere a belorítky. Na tamojšom kultúrnom dome pre ne v uplynulých dňoch osadili hniezda. ,,Z dôvodu blízkosti Liptovskej Mary ochranári, rybári a ani včelári nesúhlasili s chemickým postrekom komárov. Preto sme sa rozhodli ísť cestou prírody. Dúfam, že nám noví obyvatelia hniezd už budúce leto pomôžu prirodzenou cestou zabojovať s nepríjemným hmyzom, ktorý sa v letných mesiacoch v našej časti mesta dosť premnožuje," povedal poslanec za mestskú časť Liptovská Ondrašová Ľuboš Trizna. Netopier dokáže za noc nazbierať až 5000 kusov drobného hmyzu. Hniezda na budovu miestneho kultúrneho domu inštalovali dobrovoľní hasiči z Liptovskej Ondrašovej.

Il.foto: © Peter Hoffmann, azraelangelo-photo.deviantart.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 2.10.2018 13:43 | 0 komentárov | 1378x


www.aquabooks.cz zoochov.cz