Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Zaujíma vás chov vtáčkarov? V Singapure by ste teda bývať nechceli

Pokutu vo výške 9400 dolárov (8037 eur) dostal istý Singapurčan za to, že prechovával 98 vtáčkarov, píše agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

Tam Jiaming (34) najprv vzbudil pozornosť, keď sa tento rok v januári pokúsil autom prejsť cez štátne hranice z Malajzie do Singapuru, uviedol v stanovisku miestny imigračný a kontrolný úrad.

Na otázku imigračných úradníkov, či preváža tovar potrebný na preclenie, odpovedal, že nie. Avšak pri bežnej kontrole v taške na zadnom sedadle jeho auta objavili šesť pavúkov osobitne uložených v plastových nádobách.

Následne pri prehliadke mužovho domu našli ďalších 92 vtáčkarov. Tie boli skonfiškované a umiestnené do singapurskej rezervácie zameranej na chov voľne žijúcich živočíchov.

Tamovi uložili pokutu za nelegálny chov a obchodovanie s voľne žijúcimi zvieratami a ich časťami.

V Singapure je chov nielen vtáčkarov zakázaný. Niektoré druhy z nich sú chránené dokumentom CITES - Dohovorom o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín.

Il.foto: Štefan Čambal, VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 2.8.2018 13:39 | 0 komentárov | 1528x


www.aquabooks.cz zoochov.cz