Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Akvarista a autor knižiek Gerhardt Ott (* 11.2.1954, † 25.7.2018) odišiel

Nemecké vydavateľstvo Tetra Verlag prinieslo prekvapujúcu smutnú správu. Gerhardt Ott v stredu 25.7.2018 navždy odišiel. Správu potvrdila jeho manželka Anne. Zákerná, dlhotrvajúca choroba, o ktorej síce Gerhardt nikdy nerozprával, no vedelo sa o nej, si vzala ďalšieho skvelého odborníka, akvaristu a človeka. Gerhardtove siahodlhé problémy s dýchaním ho aj ako budhistu, samozrejme, nenechávali ľahostajného. Sám veľmi dobre poznal obmedzenia svojej pozemskej existencie. Pre zdravotné problémy sa Gerhardt musel vzdať aj cestovania a niekedy dokonca musel pri telefonovaní robiť prestávky. I napriek tomu sa dopodrobna zaoberal témami, ktoré ho zaujímali. Gerhardt pôsobil aj ako pedagóg a tak bolo pre neho dôležité, aby to čo publikoval, bolo pochopiteľné pre každého. Text vedel vždy veľmi fundovane podať a jeho knižky sa tešili pozornosti aj medzi akvaristami. Venoval sa predovšetkým mrenkám a im venoval aj svoje knižky ako sú napríklad Schmerlen und Schmerlenähnliche, Schmerlen im Aquarium či posledné jeho dielo z roku 2017 pod názvom Schmerlen o rozsahu 240 strán, 552 farebných fotografií. Za svoj plodný život publikoval veľké množstvo populárno náučných a odborných prác v titule „Aquaristik-Fachmagazin“. No Gerhardt sa nevenoval iba akvaristike. Zaujímali ho aj rastliny rodu Sansavieria a Hemerocallis.

Odišiel vzácny človek, ktorý svoj život venoval nielen akvaristike. Zostali po ňom vzácne knižné diela, ktoré výrazne obohatili naše vlastné poznanie.








Zoznam publikovaných prác Gerhardta Otta nájdete TU
Zdroj a foto: www.tetra-verlag.de a súkromná zbierka (šč)

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 30.7.2018 17:06 | 0 komentárov | 1838x


www.aquabooks.cz zoochov.cz