Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Štvormiliónty návštevník prekročil brány Zoo Košice

Zoologická záhrada východoslovenskej metropole si v týchto dňoch pripomína ďalší významný medzník vo svojej histórii. Postarali sa oňho samotní návštevníci. Dnes popoludní totiž jej bránami prešiel už štvormiliónty návštevník.

Prvého zo svojich návštevníkov Zoo privítala v lete roku 1985. O skúšobnú, len niekoľkodňovú prevádzku, vtedy prejavilo záujem 6,5 tisíc návštevníkov, ktorí sa znovuotvorenia dočkali až 1. mája 1986. Odvtedy je Zoologická záhrada Košice otvorená nepretržite, hoci počas svojej histórie niekoľkokrát musela zatvoriť svoje brány. Išlo skôr o výnimočné situácie ako bol výskyt besnoty, vtáčia chrípka, ale napríklad aj snehová kalamita.
Od roku 2013 návštevnosť pravidelne prekračuje 200-tisícovú hranicu. Pričinili sa o to otvorenie DinoParku, ale aj príchod atraktívnych exotických zvierat.

Jubilejného návštevníka košická zoo privítala krátko po 13:30. Stala sa ňou Viktória Vavreková, študentka gymnázia v Bardejove. Ako prezradila, do ZOO sa chystali už od rána, ale z rodného Hertníka do Košíc sa im podarilo vyštartovať až na samé poludnie. Na výlet do Košíc prišla celá rodina, teda otec František, mama Jana a mladšia sestra piatačka Dominika. Prezradili, že naposledy boli v košickej Zoo pred tromi rokmi. Viktória miluje zvieratá a veľmi dlho sa pohrávala s myšlienkou, že sa stane veterinárnou lekárkou.

Zdroj: www.zookosice.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 29.7.2018 18:21 | 0 komentárov | 1772x


www.aquabooks.cz zoochov.cz