Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Bojnické Vivárium sa rozšírilo o nové zaujímavé druhy

Chovateľský úsek vivária Národnej Zoo v Bojniciach zaznamenal v tejto sezóne premiérove odchovy mláďat u dvoch druhov. V prvom prípade ide o felzumy veľké (Phelsuma grandis), ktoré pochádzajú z tropických lesov Madagaskaru. Tieto denné gekóny sa vyznačujú nádherným žiarivo zeleným sfarbením. V chovateľskom zázemí má zoo zatiaľ 5 mláďat.
Po viac ako 20 rokoch sa rozmnožili aj škorpióny, konkrétne škorpión Petersov (Heterometrus petersii). Tento druh patrí s dĺžkou asi 15 cm medzi väčšie druhy, a jeho jed nie je pre človeka nebezpečný. Obýva vlhké lesy v juhovýchodnej Ázií, najmä vo Vietname. Starostlivá matka nosí prvé týždne mláďatá na chrbte. Mláďatá oboch druhom sú umiestnené dočasne v zázemí.

Do expozície vivária pribudli aj dva nové druhy žiab a jeden druh hada. Lietavky ušaté (Polypedates otilophus), rosničky čiernoškvrnné (Trachycephalus nigromaculatus) a vzácne veľhady madagaskarské (Acrantophis madagascariensis) zoo obdržala darom od lotyššskej Zoo Riga. Návštevníkom ich bojnická zoo bližšie predstaví v priebehu augusta.

Zdroj: zoobojnice.sk
Il. foto: ReptileTalk NET

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 19.7.2018 10:38 | 0 komentárov | 2403x


www.aquabooks.cz zoochov.cz