Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

V Národnej zoo Bojnice sa podaril unikátny odchov

Drozd hnedochrbtý (Geokichla dohertyi) je jedným z najnovších druhov v bojnickej kolekcii vtákov. Pár mladých vtákov zoo získala ešte koncom minulého roka z nemeckej Zoo Kolín nad Rýnom. Po premiestnení do expozičného priestoru v novej voliére nad bažantnicou začali vtáky budovať hniezdo a začiatkom júna samica zniesla 2 vajcia. Dňa 18.6. došlo k vyliahnutiu jedného mláďatá, ktoré opustilo hniezdo 1. júla. Rodičia sa o mláďa vzorne starajú. Ide o historicky prvý úspešný odchov tohto vzácneho druhu drozda v rámci českých a slovenských zoo. Pre druh je vedená európska plemenná kniha (ESB).

Drozd hnedochrbtý patrí k endemickým a veľmi zriedkavým druhom spevavcov rozšírených na indonézskych ostrovoch. Jeho výskyt je obmedzený len na niekoľko posledných oblasti v Indonézii (severná Nusa Tenggara, Sumba, Timor, Wertar). Na ostrovoch Lombok a Sumbawa už pravdepodobne vyhynul.

Zdroj: zoobojnice.sk
Il.foto: Oiseaux.net

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 19.7.2018 10:32 | 0 komentárov | 1218x


www.aquabooks.cz zoochov.cz