Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Preparátor dostal 4,5 roka natvrdo. Ilegálne vypreparoval 7000 morských korytnačiek

Vietnamského preparátora zvierat, ktorý ilegálne vypreparoval 7000 ohrozených morských korytnačiek, odsúdili na štyri a pol roka väzenia. V utorok o tom informovali štátne médiá vrátane spravodajského portálu VnExpress.

Hoang Tuan Hai (46) dostal svoj trest v pondelok na súde v pobrežnom meste Nha Trang. Podľa súdu muž vymieňal korytnačky za cigarety a pivo, nakoniec ho v roku 2014 zadržala polícia. Policajti našli v jeho dome 7000 vypreparovaných korytnačiek, 800 lastúr rozďavy obrovskej a vybavenie na preparovanie. Rozďava obrovská je najväčší žijúci druh lastúrnika. Dorastá do veľkosti aj 1,2 metra a hmotnosti 200–300 kilogramov.

Išlo o najväčšiu ilegálnu zbierku morských korytnačiek, aká bola kedy vo svete nájdená, vyhlásila podľa tlačovej agentúry DPA vietnamská prokuratúra. Na základe vietnamského zákona sa vlastnenie morských korytnačiek môže trestať väzením v dĺžke až do 15 rokov.

Il.foto: www.pixabay.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 5.6.2018 11:22 | 0 komentárov | 1697x


www.aquabooks.cz zoochov.cz