Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Slovenská pitná voda je v nebezpečí. Pomôžte

Tlačová správa

Ochrana podzemnej vody, ako hlavného zdroja pitnej vody, nie je len environmentálnou výzvou, je to najmä o našom pude sebazáchovy. Potom, ako nebudeme mať pitnú vodu, už nebude žiadne potom...

Občianske združenie Za našu vodu vedie kampaň s názvom TU vodu nepi! Vyzývame Vás všetkých, ktorým nie je ľahostajná kvalita pitnej vody na Slovensku, pridajte sa SVOJÍM PODPISOM TU.

Kvalita vody, ktorú pijeme je existenčná téma. Prístup k zdravotne nezávadnej a chutnej pitnej vode sme doteraz brali ako samozrejmosť, garantovanú štátom. Ukazuje sa však, že túto istotu strácame. Podľa najnovších zistení v hornej časti Žitného ostrova s priemernou hĺbkou 100 metrov, boli nájdené kontaminanty už v hĺbke 80 metrov. Viac ako 5000 obyvateľom tiekla z vodovodu voda, ktorá obsahovala zdraviu škodlivý pesticíd. Tento konkrétny problém môže byť však len špicom ľadovca. Ide o problém, ktorý sa týka zdravia a života každého z nás.

Je čas sa ozvať !
A preto, ja občan/občianka Slovenskej republiky, odvolávajúc sa na svoje ústavné práva, žiadam:
záruku účinnej kontroly toho, že voda, ktorá tečie z môjho vodovodného kohútika je čistá a zdravotne nezávadná;
úplné a včasné informácie o kvalite vody z môjho vodovou, dostupné na internete a tiež na mojom miestnom/mestskom úrade;
dôsledné zabezpečovanie ochrany podzemnej a povrchovej vody ako zdroja mojej pitnej vody.
Ak sa chcete uistiť o kvalite vody, ktorú pijete, môžete finančne prispieť na jej analýzu - sami alebo viacerí spoločne vo vašej obci.

Každý hlas je dôležitým krokom k presadeniu týchto zmien. Našim cieľom je prekročiť hranicu 100 000 podporovateľov, aby naše požiadavky mohli byť predložené do Národnej rady Slovenskej republiky.

Dnes opäť nastala situácia, že slovenská pitná voda je v nebezpečí. Stav je tak vážny, že si Vás znovu dovoľujeme žiadať o podporu, lebo bez zásahu občanov nebude možné boj o záchranu slovenskej pitnej vody vyhrať.

V poslednom čase sa stále viac prejavuje bezohľadné znečisťované prírodných zásob vôd priemyselnou činnosťou, poľnohospodárstvom, odpadovým hospodárstvom a zle udržovanými nádržami povrchových vôd. Z dôvodu ziskuchtivosti sú spôsobované nevratné stámiliónové škody ničením zásobární podzemných vôd developerskou činnosťou priamo v ochranných pásmach vodárenských zdrojov. Štát pri ochrane prírodných zásob vody zlyháva, čím my a budúce generácie postupne strácame nevyčísliteľné bohatstvo zdrojov životodarnej pitnej vody.

Preto spolupracujeme s iniciatívou Za našu vodu na kampani za záchranu pitnej vody, žiadajúcej zastavenie masívneho znečisťovania prírodných zásob slovenskej vody.

Ak máte pochybnosti o kvalite Vašej pitnej vody môžete sa aktívne zapojiť do akcie na testovanie vody TU

Na stránke OZ Za našu vodu sa dočítate podrobne o dôvodoch a cieľoch kampane.

Il.foto: www.pixabay.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 23.5.2018 13:21 | 0 komentárov | 1516x


www.aquabooks.cz zoochov.cz