Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Polícia rozbila skupinu pašerákov ohrozených zvierat

Vietnamská polícia zasiahla voči skupine nezákonne obchodujúcej s voľne žijúcimi živočíchmi. Pašerákom skonfiškovali 13 jedincov kobry kráľovskej a 47 korytnačiek. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu tlač.

Policajti v stredu vykonali raziu v dome šéfky pašeráckej skupiny v provincii Quang Nam v strednej časti Vietnamu. Vyšetrovatelia jej obydlie monitorovali už od začiatku mája, po tom, ako začali od susedov dostávať hlásenia o prítomnosti nezvyčajných zvierat. Zatknutých bolo aj niekoľko spolupáchateľov. Vyšetrovanie celého prípadu ďalej pokračuje.

Odchyt väčšiny druhov voľne žijúcich zvierat je vo Vietname nezákonný. Vzhľadom na údajné liečivé účinky a gastronomické kvality však majú niektoré z nich vysokú hodnotu na čiernom trhu. Medzi skonfiškovanými korytnačkami bolo aj desať vzácnych kožnatiek, ktoré sú v regióne považované za lahôdku.

Il.foto: Flickr

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 18.5.2018 14:49 | 0 komentárov | 1423x


www.aquabooks.cz zoochov.cz