Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Švédska zoologická záhrada zabila stovky zachránených plazov kvapalným dusíkom

Stovky plazov, ktoré švédska polícia zachránila od pašerákov zvierat, mali nečakaný koniec. Boli okamžite zabité kvapalným dusíkom. Polícia minulý mesiac zhabala v meste Löberöd 760 jašterov, 67 korytnačiek, 18 hadov, dvoch krokodílov, jedného varana a jedenásť žiab.
 
Zvieratá boli umiestnené v Tropicarium Rescue Centre v Zoo Kolmården pri meste Norrköping, kde náklady na starostlivosť o ne predstavovali sumu 100 tisíc švédskych korún. Vzhľadom na to, že u mnohých zadržaných exemplárov sa nedal doložiť ich pôvod, mohli byť do prípadných inštitúcií, zoologických záhrad umiestnené len niektoré jedince.
 
Bohužiaľ, nedostatok informácií o pôvode zvierat predstavovalo komplikáciu ohľadom ich ďalšieho umiestnenia. Do zoologických záhrad a iných inštitúcií sa podarilo umiestniť len 50 plazov, ale zvyšok musel byť, podľa rozhodnutia príslušných štátnych orgánov, usmrtený.
 
"Žiadali sme o výnimku, aby sme mohli použiť metódu usmrcovania, ktorá ešte nie je schválená vo Švédsku, ale je používaná na medzinárodnej úrovni. Išlo o použitie kvapalného dusíka," povedal Bengt Röken.
 
"Od širokej verejnosti sme dostali veľa žiadostí o tieto zvieratá sa ďalej starať," povedal. "Ale ak máte podozrenie, že to môžu byť zvieratá odchytené z voľnej prírody, jednoducho takejto žiadosti nemôžeme vyhovieť."

Il.foto: Štefan Čambal, VIVARISTA.sk
Zdroj: www.thelocal.se

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 17.4.2018 14:26 | 0 komentárov | 2176x


www.aquabooks.cz zoochov.cz