Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Všetci za dravce – iniciatíva za chránené druhy

Od 5. marca do 4. apríla 2018 bolo na Slovensku odhalených šesť prípadov otráv chránených druhov, pri ktorých zahynulo 53 dravcov a 5 jedincov krkavca. Ich spoločenská hodnota je spolu 91 620 eur. Ide o doposiaľ najväčšie odhalenie týchto nelegálnych aktivít u nás, a pritom je to iba špička ľadovca - skutočných obetí je oveľa viac.

V uvedenom období boli riešené prípady pri obciach Lakšárska Nová Ves, Branč, Kolíňany, Tvrdošovce, Solčany.
Otrávený bol jeden orol kráľovský, šesť orliakov morských, tridsať tri myšiakov lesných, tri kane močiarne a jeden krkavec.
Na riešení prípadov a kontrole lokalít, aby sme zabránili ďalším sa podieľa Ochrana dravcov na Slovensku, polícia, Štátna ochrana prírody SR a mnoho dobrovoľníkov.

TERAZ potrebujeme aj Vašu POMOC:

1. Podpíšte našu iniciatívu. Cieľom iniciatívy Všetci za dravce je to, aby svoj nesúhlas so zabíjaním chránených druhov vyjadrila aj verejnosť a podporila snahy o odhalenie páchateľa, ako i prijatie preventívnych opatrení. Podpíšte T U

2. Použite rám profilovej fotografie na Facebooku (v časti "Aktualizovať profilovú fotografiu") a vyberte si rám Všetci za dravce. Zdieľajte odkaz www.bit.ly/zadravce.

3. Podporte finančne kontroly lokalít vybraných ohrozených druhov (orliak morský, sokol sťahovavý), stráženie ich hniezd a právne poradenstvo, T U.

Veríme, že spolu dosiahneme zmenu.

Ďakujeme.

Nelegálne činnosti, ktorých obeťami sú, alebo môžu byť aj chránené druhy, nahláste tu, alebo na birdcrime@dravce.sk, resp. na telefónne čísla 0903 219 524 a 0903 768 394.
Prevenciou a riešením prípadov nelegálnych aktivít, ako aj ochranou populácie orla kráľovského sa zaoberá aj projekt LIFE Panon Eagle, realizovaný s podporou Európskej komisie.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 16.4.2018 13:35 | 0 komentárov | 1495x


www.aquabooks.cz zoochov.cz