Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Migrácia našich obojživelníkov sa spomalila pod vplyvom dažďov

Jarná migrácia populácie ropúch bradavičnatých (Bufo bufo), ktoré sa v počte cez 15 000 jedincov vyskytujú na Brestovských rybníkoch v Humenskom okrese ovplyvnili víkendové intenzívne zrážky i chladnejšie počasie. Napriek migrácia pomaličky ale predsa postupuje. Ochranári aj tento rok popri hlavnom ťahu a rizikových miestach komunikácie vybudpvali zábrany. Tie majú eliminovať zrážku tiahnúcich obojživelníkov s autami. V tomto roku sa migrácia začala 31. marca, keď bolo prenesených 103 jedincov. Hlavný ťah nastúpil 1. apríla, keď bolo prenesených až 1202 jedincov.

Pri ochladení na začiatku tohto týždňa ochranári zaznamenali, že migrácia nepokračuje, čo sa však zmenilo a v stredu 4. apríla evidovali približne o 1500 prenesených jedincov viac. Pri vhodných podmienkach sa prenesie od 3000 do 4000 ropúch bradavičnatých. Do tejto akcie sa zapájajú aj školy, ktoré sú výrazným prínosom pre úspešnú realizáciu transerov pri migrácii obojživelníkov.

Il.foto: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 5.4.2018 12:25 | 0 komentárov | 1264x


www.aquabooks.cz zoochov.cz