Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Úhyny na otravu vzácnych dravcov pokračujú. Tentoraz sú to orliaky morské

Pri obci Neded v okrese Šaľa sa našli ďalšie štyri uhynuté dravce.
Ide o orliaky morské, vzácny a ohrozený druh, ktorého spoločenská hodnota je vyčíslená na 5990 eur. Na Slovensku bolo vlani zaznamenané hniezdenie 21 párov. "Jedného zo štyroch uhynutých orliakov morských sme spoznali podľa krúžku. V roku 2016 ho krúžkoval predseda Ochrany dravcov na Slovensku Jozef Chavko v hniezde v priamej blízkosti nálezu otrávených orliakov. Ďalšie dva mŕtve orliaky tvorili s najväčšou pravdepodobnosťou pár z neďalekého hniezda. Hniezdenie preto bude neúspešné," povedal Tomáš Veselovský z Ochrany dravcov na Slovensku.

Ochranári žiadajú verejnosť, aby v prípade nálezu uhynutých dravcov kontaktovala políciu, Štátnu ochranu prírody alebo Ochranu dravcov na Slovensku. Zároveň privítajú aj informácie, ktoré by mohli viesť k odhaleniu páchateľa. "Aj vďaka projektu Life Pannon Eagle a prehĺbeniu spolupráce s políciou sa zintenzívnilo odhaľovanie týchto prípadov," tvrdí Veselovský.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 25.3.2018 14:05 | 0 komentárov | 1413x


www.aquabooks.cz zoochov.cz