Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Kto otrávil chránené živočíchy na Záhorí?

Polícia aktuálne vyšetruje nález otrávených chránených živočíchov a poľovnej zveri v katastri obce Lakšárska Nová Ves. Chemická látka je smrteľne nebezpečná aj pre ľudí. Policajnú informáciu priniesol web zahori.sk.

Podľa doposiaľ zistených informácií ide najmenej o 6 jedincov zákonom chráneného myšiaka lesného (Buteo buteo), 2 jedince zákonom chráneného jastraba lesného (Accipiter gentilis), 2 jedince poľovnej zveri líšky hrdzavej a 1 jedinca kuny skalnej. Tieto živočíchy boli s najväčšou pravdepodobnosťou otrávené vysoko rizikovou chemickou látkou.

Nie je možné vylúčiť, že v tejto lokalite ide o opakovaný prípad. Z tohto dôvodu Polícia vyzýva obyvateľov k zvýšenej opatrnosti pri pohybe na voľnom priestranstve s deťmi alebo so psami, nakoľko použitá vysoko riziková látka je smrteľne nebezpečná ako pre živočíchy, tak aj pre ľudí.
Prípadné informácie vedúce k zisteniu totožnosti páchateľa zasielajte na mail:
oenv.kp.ppz@minv.sk alebo ich oznámte na tel. číslo 158, 0961050156 alebo 0961050123.

Rovnako Vás žiadame o zvýšenú pozornosť aj v iných regiónoch Slovenska, najmä v otvorenej poľnohospodárskej krajine, kde sa takéto prípady najčastejšie objavujú.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 7.3.2018 10:49 | 0 komentárov | 1285x


www.aquabooks.cz zoochov.cz