Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Verejné prerokovanie výstavby nebezpečnej čističky v Leviciach sa odložilo

Verejné prerokovanie navrhovanej výstavby Ekologického zhodnocovania tekutých odpadov Levice (EZTOL), ktoré sa malo konať 28.2.2018 a vyvolalo obrovskú nevôľu širokej laickej i odbornej verejnosti a inštitúcií, sa neuskutoční. Napriek tomu stretnutie s vedením mesta sa uskutočnilo, hoci definformácií okolo pôvodne zvolaného a následne odvolaného stretnutia bolo mnoho a mnohým obyvateľom tak znemožnilo sa osobne stretnutia zúčastniť. Prišlo aj niekoľko poslancov MsZ, ktorí už na februárovom rokovaní dali plánovanej výstavbe červenú. Presnejší termín ďalšieho verejného prerokovania ale stanovený nie je.

Ako sa uvádza vo verejnom stanovisku, navrhovateľ v súlade s § 20, ods. 1, zák. č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie v znení neskorších predpisov požiadal Ministerstvo životného prostredia SR o prerušenie konania vo veci posudzovania vplyvov na životné prostredie a zároveň požiadal mesto o zrušenie verejného prerokovania zámeru z dôvodu prekonzultovania a vysvetlenia negatívnych stanovísk.
Termín verejného prerokovania bude podľa vyjadrenia spoločnosti GRIZZLY Slovakia s.r.o. určený po konsenzuse s riadiacim orgánom Ministerstva životného prostredia SR.

Na svojej domovskej stránke www.levice.sk to publikovalo mesto Levice.

Ako sa zdá, boj verejnosti o nepovolenie realizácie nebezpečnej stavby ešte bude mať svoje pokračovanie.

(šč), VIVARISTA.sk
Il.foto: © Peter Hoffmann, azraelangelo-photo.deviantart.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 27.2.2018 18:19 | 0 komentárov | 1428x


www.aquabooks.cz zoochov.cz