Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Z očí do očí predátorovi

Zažiť mimoriadne dobrodružstvo, pri ktorom vám priam tuhne krv v žilách a zatajuje sa dych i pulz, môžete prakticky kdekoľvek vo svete. Stačí mať na to plnú peňaženku a odvahu. Ale v akváriu v austrálskom Darwine je na vás pripravená úplne iná show..

Kto by nepoznal známe to žraločie klietky, v ktorých potápač priam hľadí z očí do očí tomuto tygrovi všetkých oceánov. Možno toto inšpirovalo aj tvorcov výnimočnej show.


Privátne, zoologicko-komerčné zariadenie vybudované s nákladom asi polmiliardy korún uzrelo svetlo sveta priamo v Darwine. Návštevníci si majú možnosť prezrieť morské akvárium, výnimočnú kolekciu jedovatých austrálskych hadov a niekoľko druhov krokodýlov. Ale aj klietku smrti...

Za neveľký poplatok sto dolárov vojdete ovlečený iba v plavkách do žraločiu klietku pripomínajúcu "nádobu" vyrobenú z pevných, priehľadných polykarbonátových dosiek a spolu s ňou ste spustený do nádrže. A nie akejkoľvek. Spolu s vami v nej totiž pláva aj drobček, asi 5,1 m dlhý krokodýl morský. Niekoľko dlhočizných minút máte možnosť pozorovať na vlastné oči /ak ste ich nezavreli pre pocit zdanlivého bezpečia/ krokodýlieho obra z tej najmenšej bezprostrednej blízkosti.
Odvahu vám nepridá ani pocit, že ste tomuto "drobčekovi" ochránený silným sklom. Vy sa totiž nachádzate v tej istej vode a nádrži ako on.

A o andrenalín vyrážajúci vám do hlavy je postarané.



Foto a zdroj: http://www.crocosauruscove.com/

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 2.11.2008 19:40 | 0 komentárov | 2471x


www.aquabooks.cz zoochov.cz