Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Nemnožme sa! Inak neochránime prírodu

Zdá sa to byť radikálnym krokom, ale len na prvý pohľad. Ochrancovia divokých zvierat z USA sa rozhodli v plnej miere využiť blížiaci sa sviatok všetkých zaľúbených, svätého Valentína na masovú propagáciu problému, ktorý sa týka nás všetkých. Rozdávajú kondómy, ktoré majú podnietiť zamilovaných, aby sa prekotne nemnožili a prispeli tak k ochrane prírody.

Centrum pre biologickú rozmanitosť začalo rozdávať kondómy s farebnými obalmi znázorňujúcimi ohrozené druhy na veľtrhu v Carnegieho vedeckom centre v Pittsburghu. Obrázky sprevádzajú heslá ako: "Než sa rozžhavíte... nezabudnite na morskú vydru" alebo "Nemôžete sa udržať? Myslite na čierneho žeriava".

Aktivisti tak podľa agentúry AP dúfajú, že ľuďom túžiacim po sexe dôjde, ako šialený rast ľudskej populácie negatívne ovplivňuje voľno žijúce druhy zvierat.

Koordinátorka akcie Lamont Cravenová povedala, že kondómy sú ideálnym propagačným prostriedkom. "Obal upozorňuje na zúfalú tému, zatiaľčo obsah je prijateľným spôsobom riešenia tohto problému," dodala. Len čas ukáže, či sa táto akcia stretla s účinkom a rast ľudskej populácie sa spomalí. Alebo naša planéta nám zas dá poriadnu príučku, o ktorú si problém nerešpektujúce ľudstvo koleduje.

Il.foto: The World Counts

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 12.2.2018 10:48 | 0 komentárov | 2002x


www.aquabooks.cz zoochov.cz