Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Hobby Exotica Nitra hostila teraristov

Teraristická burza pod Zoborom pokračuje vo svojej tradícii. Dnes, 27.9.2008 sa v nových priestoroch v budove študentského domova Mladosť od samého rána schádzali predovšetkým teraristi, aby si vymenili nielen chovateľské skúsenosti, ale nakúpili a

predali či len stretli sa so svojimi priateľmi. Dôvodom na zmenu miesta, v histórii tejto najstaršej teraristickej burzy už druhý krát, bola rekonštrukcia pôvodného miesta v CVČ Domino. "Som spokojný s týmto riešením a mám za to, že sme dobre zvolili. Sme v centre Nitry, nie ďaleko od železničnej i autobusovej stanici a predajcovia, ktorých sem prišlo asi 25 i návštevníci nás našli. A to je dobre...", povedal pre časopis VIVARISTA.sk Július Karabinoš, organizátor burzy.
250 návštevníkov si i tentoraz prišlo na svoje. V priateľskej atmosfére /len málo veľkopredajcov nám nedovolilo fotiť svoje predajné miesta, šlo predovšetkým o "priekupníkov"/ sa nieslo celé predpoludnie, ktoré patrilo predovšetkým teraristom. Akvaristi prakticky absentovali, ak neberieme v úvahu jediného predajcu mečoviek. No napriek tomu si malý i veľký návštevník prišiel na svoje.
Z raritných druhov mali návštevníci možnosť zhliadnuť nádherného samčeka veľhada Epicrates cenchria cenchria, párik vzácnych ázijských korytnačiek Indotestudo elongata, Geochelone pardalis, akvatické užovky Nerodia fasciata, bičovca rodu Amblypygi či ďalšie druhy. Vari najčastejšie sa na predavných stoloch nachádzali najrôznejšie farebné formy užoviek červených alebo aj koráloviek rodu Lampropeltis. Našli sme aj mnohonôžky Ephibolus pulchripes, trpazlíkov z rodu Rhampholeon, agamu Agama agama, zástupcov rodu Oplurus sp., Dasia smaragdina, Chamaeleon calyptratus, krásne žabky Leptopelis flavomaculatus, Rhacodactylus sp., kajmanku Chelydra serpentina a ďalších zástupcov teráriových živočíchov. Ich pestrosť bola vzhľadom na tradíciu tejto burzy veľká a len málokto odchádzal sklamaný.
Najbližšia burza bude 13. decembra 2008.
Text a foto: Štefan Čambal, VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 27.9.2008 16:19 | 0 komentárov | 4044x


www.aquabooks.cz zoochov.cz