Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Austrália vyšla ako najhoršia krajina na svete v rámci ochrany ohrozených druhov

Austrália sa neočakávane zaradila medzi krajiny, kde majú kriticky ohrozené živočíšne druhy najhoršie vyhliadky na prežitie. Vyplýva to z novej štúdie publikovanej v britskom vedeckom časopise Nature.

Ten zaraďuje Austráliu medzi sedem krajín zodpovedných za stratu vyše polovice biodiverzity sveta. To znamená pretrvávajúce vyhýnanie druhov najmä dôsledkom vyklčovanie zeme, informovala vo štvrtok agentúra DPA. Predmetná štúdia pripisuje 60 percent straty biodiverzity sveta Austrálii, Číne, Indii, Indonézii, Malajzii, Papue-Novej Guinei a americkému štátu Havaj. Austrália má v tomto aspekte po Indonézii druhú najhoršiu starostlivosť o ohrozené druhy, tvrdí vedúci výskumného tímu Anthony Waldron.

Podľa tzv. červenej listiny Medzinárodnej únie na ochranu prírody a prírodných zdrojov (ICUN) je v Austrálii 86 kriticky ohrozených druhov vrátane ikonickej koaly.

Biodiverzita sa však zlepšila v ďalších siedmich krajinách - Mauríciu, Seychelách, Fidži, Samoe, Tongu, Poľsku a Ukrajine. Výsledky v týchto krajinách indikujú, že investovanie do ochrany prírody prispieva k zníženiu straty biodiverzity.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 28.10.2017 10:15 | 0 komentárov | 1239x


www.aquabooks.cz zoochov.cz