Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Phyllium fallorum - nový druh rodu Phyllium z Filipín

Nový druh lupenitky nesie názov Phyllium (Phyllium) fallorum n.sp., ktorý získala na počesť rodinnej firmy Fall BioQuip Products, Kalifornia, Spojené štáty. BioQuip Products vznikla v roku 1947, kedy zakladateľ Richard Fall začal vyrábať entomologické krabice v rodinnej garáži. Manželka Louise Fall a synovia, Ken a Chris, naďalej pokračujú v rodinnej tradícii.

Nový druh Phyllium (Phyllium) fallorum Cumming, 2017 je v súčasnosti známy len z jediného unikátneho holotypu, ktorý bude uložený v Prírodovednom múzeu v San Diegu. Zber biometrických údajov bol vykonaný s presnosťou na 0,1 mm. Fotografia bola urobená s použitím makro objektívu Canon 5D Mark II a MP-E 65 mm a vyhotovená pomocou softvéru Zerene stacking photo, verzia 1.04, 64-bit.
V súčasnosti bolo z Filipín popísaných desať druhov rodu Phyllium Illiger, 1798, s druhom Phyllium (Phyllium) fallorum n. sp. jedenásť. Z jedenástich známych druhov pochádzajúcich z Filipín je päť známych iba na základe samičích jedincov.


Phyllium (Phyllium) fallorum n.sp.

Holotyp: ♀: Filipíny, Mindanao, Davao Del Sur, Kapatagan X-2015 [Coll. RC 16-121].

Royce T. Cumming. 2017. A New Species of Phyllium (Phyllium) Illiger, 1798 from Mindanao, Philippines (Phasmida, Phylliidae). Zootaxa. 4303(2); 297–300.

Preklad: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 22.8.2017 11:26 | 0 komentárov | 1674x


www.aquabooks.cz zoochov.cz