Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Chránená časť Amazonského pralesa má ustúpiť drancovaniu prírody

Brazílske ministerstvo životného prostredia prišlo s kontroverzným návrhom, aby sa 3480 kilometrov štvorcových chránenej oblasti Amazonského pralesa mohlo využívať na výrub, ťažbu nerastných surovín a poľnohospodárstvo.

Zákon zmenšujúci rozlohu Národného parku Jamanxim zaslali do Kongresu vo štvrtok. Došlo k tomu po tom, ako prezident Michel Temer po nátlaku zo strany ochranárskych združení a topmodelky Gisele Bündchenovej vetoval legislatívu, ktorá by znížila ochranu veľkej časti územia.

Aktivisti sa obávajú, že menšia ochrana povedie k väčšiemu odlesňovaniu - a to v čase, keď brazílske dažďové pralesy sú vyrubované najrýchlejším tempom za takmer desaťročie.

Ministerstvo životného prostredia sa v piatok vyjadrilo, že zákon obsahuje opatrenia na zamedzenie odlesňovania, obmedzí územné konflikty a zvýši zamestnanosť. Počet územných konfliktov stúpa, čiastočne v dôsledku preniknutia drevorubačov a farmárov do chránených oblastí.

Informuje o tom agentúra AP.

Il.foto: ENS Newswire

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 17.7.2017 12:39 | 0 komentárov | 1941x


www.aquabooks.cz zoochov.cz