Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Korytnačka, ktorej z tela vyoperovali 915 mincí, napokon uhynula

Thajskí veterinári informovali o uhynutí morskej korytnačky, ktorej pred dvoma týždňami odstránili z tela celkovo 915 mincí. Zviera uhynulo na otravu krvi. Dvadsaťpäťročná korytnačka menom Omsin dlhé roky pojedala mince, ktoré do jej jazierka hádzali pre šťastie turisti.

Veterinári jej počas bezprecedentnej sedemhodinovej operácie vyoperovali z tela mince a iné objekty s celkovou váhou päť kilogramov, píše agentúra AP. Korytnačka, ktorá žila vo verejnom rybníku v meste Sirača, celkovo vážila 59 kilogramov. Ťarcha prehltnutých mincí spôsobila, že jej praskol pancier a už nedokázala ani riadne plávať.

Po operácii zo 6. marca sa jej spočiatku darilo dobre, avšak od minulej soboty sa začal zhoršovať. Vyšetrenia odhalili črevné komplikácie spôsobené dlhodobou prítomnosťou veľkého množstva kovov v organizme. Zverolekári preto pristúpili k druhej operácií, z ktorej sa však už korytnačka neprebrala a ráno uhynula na následky nepriechodnosti a zápalu čriev.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 22.3.2017 14:53 | 0 komentárov | 2006x


www.aquabooks.cz zoochov.cz