Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Biosférická rezervácia Poľana bola ocenená UNESCOm

Vedenie Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) biosférickej rezervácie Poľana Vladimíra Fabriciusová získala prestížnu Cenu Michela Batissa za rok 2017, ktorá je udeľovaná najlepším svetovým manažérom biosférických rezervácií UNESCO.

Ocenenie nadväzuje na úspech z roku 2016, keď bol dokument o biosférickej rezervácii Poľana vyhlásený za najlepší zahraničný dokumentárny film na festivale v Los Angeles. O víťazke Ceny Michela Batissa rozhodla Medzinárodná koordinačná rada Programu MAB (Man and Biosphere, Človek a Biosféra) na svojom januárovom zasadnutí. Cena bude slávnostne odovzdaná v sídle UNESCO v júni 2017.

Program MAB funguje v rámci UNESCO od počiatku 70. rokov a aktuálne eviduje UNESCO 669 biosférických rezervácií v 120 krajinách sveta. Štyri z nich sú na území SR - Slovenský kras (od roku 1977), Poľana (1990), Východné Karpaty (1992) a Vysoké Tatry (1992). Program sa zaoberá harmonickým a aktívnym vzťahom človeka s prírodným prostredím a v súčasnosti zohráva kľúčovú úlohu v rámci skúmania klimatických zmien a implementácie rozvojovej agendy.

Ilustračné foto: ActivTrip.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 20.2.2017 19:48 | 0 komentárov | 2024x


www.aquabooks.cz zoochov.cz