Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Akvárium v Chicagu eutanáziou ukončilo život vyše 90-ročného bahníka austrálskeho

Akvárium Shedd v americkom Chicagu sa rozhodlo ukončiť eutanáziou život svojho chovanca - bahníka austrálskeho Neoceratodus forsteri, ktorý bol pre verejnosť vystavený vyše 80 rokov. Predstavitelia akvária uviedli, že rybu menom Granddad (Dedko) dlhú 122 centimetrov a vážiacu 11 kilogramov v nedeľu usmrtili, ,,lebo sa jej v súvislosti s vysokým vekom prudko zhoršovala kvalita života".

Hovorca Asociácie zoologických záhrad a akvárií oznámil, že táto nezisková organizácia nevie o žiadnej staršej rybe chovanej v zoo alebo v akváriu, ktoré majú povolenie na prevádzku v USA a ôsmich ďalších krajinách. Akvárium Shedd získalo bahníka v roku 1933 od akvária v austrálskom meste Sydney. Predstavitelia akvária v Chicagu odhadujú, že tamojší bahník mal vyše 90 rokov. Bahníky sa pritom môžu dožiť až 100 rokov a v Austrálii sú chráneným živočíšnym druhom.

Foto: Fish Index

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 8.2.2017 09:16 | 0 komentárov | 2082x


www.aquabooks.cz zoochov.cz