Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Tajný život stromov

...ticho, nedotknutá príroda, tajomno prítomna, šum lístia...Peter Wohlleben, renomovaný lesník, umožňuje nahliadnuť do skrytého sveta stromov prostredníctvom svojej jedinečnej publikácie...

Nemecký bestseller Tajný život stromov, ktorý vyšiel aj v českom a slovenskom jazyku, sa už roky drží na rebríčku najpredávanejších kníh a získava si nadšených čitateľov v stále viac krajinách. Len v Nemecku sa za rok od vydania predalo na 500 000 kusv a práva na preklad boli doposiaľ predané do 27 krajín.

Spisovateľ odhaľuje pozoruhodné veci: stromy majú pamäť, vymieňajú si posolstvá, cítia bolesť, dokonca môžu dostať úpal a časom nadobudnúť vrásky. Niektoré, napríklad duby, navzájom komunikujú prostredníctvom chemických vonných látok. Ak hmyz napadne nejaký strom, ten začne vysielať vonné signály a všetky stromy v širokom okolí upozorní na nebezpečenstvo.

Peter Wohlleben (1964) čerpá zo svojich dlhoročných skúseností lesníka a predstavuje nám les z celkom novej stránky. Sám dnes spravuje kus starého bukového obecného lesa v obci Hümmel v nemeckom Porýní-Falcku, ku ktorému patrí a financuje ho i ekologicky udržateľný cintorín, resp. urnový háj.

Z nemeckého originálu Das Geheime Leben der Wälden (Ludwig 2015) preložila Katarína Széherová.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 22.1.2017 20:13 | 0 komentárov | 2220x


www.aquabooks.cz zoochov.cz