Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Rokom ekológie bude rok 2017. Udobril to aj Putin

Rok 2017 je v Ruskej federácii určeným Rokom ekológie. Nariadenie o tom podpísal prezident Vladimir Putin pred rokom. Cieľom tohto nariadenia je upriamiť pozornosť verejnosti na problematiku ekologického rozvoja Ruska, zachovania biologickej rozmanitosti a zaistenia ekologickej bezpečnosti krajiny.

Prezident Putin podpísal 1. augusta 2015 nariadenie, že rok 2017 bude v Rusku aj Rokom osobitne chránených prírodných území. Toto rozhodnutie súvisí s oslavami 100. výročia založenia prvého z tamojších štátom chránených území. Ide o Barguzinské chránené územie, ktorého základy položili 11. januára 1916.

Sergej Ivanov, dnes už bývalý vedúci kancelárie ruského prezidenta, po prvom zasadnutí organizačného výboru v apríli 2016 zdôraznil, že ,,ekológia v prvom rade ovplyvňuje kvalitu života ľudí i zdravie, preto konať treba už teraz." Internetový portál televíznej stanice Prvý kanál (1tv.ru) ďalej citoval Ivanovove slová o tom, že ,,bude potrebné zmeniť prístup obyvateľstva, orgánov moci, predstaviteľov hospodárstva aj v takej prozaickej veci, ako je ďalšie využitie komunálneho odpadu." Ivanov upozornil, že ,,v lepšom prípade sa odpad odváža na legálne skládky, respektíve do spaľovní, v horšom prípade ho vyhadzujú kde-kade." Ako ďalej uviedol, ,,je nevyhnutné pristúpiť k výstavbe moderných závodov na spracovanie komunálneho odpadu, v ktorých by sa mohla zároveň vyrábať elektrická energia a teplo." Dodal, že ,,také technológie už v Rusku majú."

Environmentálny portál terra-viva.ru zdôraznil, že rokom 2017 sa budú niesť najmä dve témy - rozvoj systému chránených území a ekológia ako taká. V tomto roku nadobudne účinnosť viacero noviel zákonov ekologického zamerania. Týka sa to napríklad problematiky emisií či prístupnosti najmodernejších technológií, čo je zahrnuté do zákona o odpadoch.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 12.1.2017 09:26 | 0 komentárov | 3679x


www.aquabooks.cz zoochov.cz