Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Nový druh hada z peruánskych Ánd: Tantilla tjiasmantoi (Squamata; Colubridae)

Zo suchého lesa severu peruánskych Ánd sa herpetológom podarilo podľa dvoch nájdených jedincov popísať nový druh rodu Tantilla a to Tantilla tjiasmantoi Koch & Venegas, 2016. Tantilla tjiasmantoi sp. nov. predstavuje v poradí tretí druh rodu, ktorý sa vyskytuje v Peru. Nový druh je ľahko odlíšiteľný od iných zástupcov rodu nielen podľa šupín, ale predovšetkým podľa neobvyklého priečne pruhovaného sfarbenia.
Popis a nález tohto pre vedu nového zástupcu plazov je unikátny, pretože jeho biotop je vážne ohrozený v dôsledku zásahu ľudskej činnosti. Tento druh získal svoj druhový názov podľa Wewin Tjiasmanto (Indonézia) ako uznanie za jeho podporu a boj v ochrane prírody a taxonomický výskumu prostredníctvom iniciatívy BIOPAT.

Claudia Koch and Pablo J. Venegas. 2016. A Large and unusually Colored New Snake Species of the Genus Tantilla (Squamata; Colubridae) from the Peruvian Andes. PeerJ. 4; e2767.

Preklad: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 14.12.2016 18:30 | 0 komentárov | 2215x


www.aquabooks.cz zoochov.cz