Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Nový druh rodu Scorpio z juhu Alžírska

Wilson Lourenco a Andrea Rossi nedávno popísali nový druh rodu Scorpio Linnaeus, 1758 (Scorpionidae) z hôr Tassili N’Ajjer v južnom Alžírsku.

Scorpio tassili Lourenco & Rossi, 2016

Zároveň pripomínajú, že v literárnych prácach, ktoré sa venujú rodu Scorpio Linnaeus, 1758 a zaoberajú sa nálezmi z oblasti Tassili N’Ajjer na juhu Alžírska, by prichádzali v úvahu výskyty odlišných druhov rodu. Tomuto návrhu napomáhajú výskumy v zbierkach prírodovedeckého múzea v Paríži.
Výskum zistil, že populácia z oblasti Tassili N’Ajjer je viac príbuzná s S. niger Lourenço & Cloudsley-Thompson, 2012, známeho z Nigeru, než S. punicus Fet, 2000, ktorý obýva náhorné plošiny Tuniska a severu Alžírska. Nový druh Scorpio tassili sa ukázal ako veľmi dôležitý endemit vnútra saharskej púšte.

Lourenco WR, Rossi A. Confirmation of a new species of Scorpio Linnaeus, 1758 in the Tassili N’Ajjer Mountains, South Algeria (Scorpiones: Scorpionidae). Onychium. 2016;12:11-8

Preklad: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 14.9.2016 08:00 | 0 komentárov | 3454x


www.aquabooks.cz zoochov.cz