Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Channa aurantipectoralis - nový hadohlavec z Mizoram v SV Indii

Channa aurantipectoralis, van Lalhlimpuia, Lalronunga & Lalramliana, 2016 je novým druhom hadohlavcov, ktorého vedci zaradili do skupiny druhov okruhuC. gachua. Nový druh je popísaný z malých prítokov rieky Karnaphuli, Damp Tiger Reserve, Mizoram v severovýchodnej Indii. Tento druh bol vedcami okamžite odlíšený od všetkých ostatných druhov hadohlavcov svojím jedinečným sfarbením, pričom vedcov upútali jeho žiarivo sfarbené oranžové prsné plutvy, ktoré nemajú žiadne škvrny alebo pruhy - pre ne dostal tento druh svoj druhový názov; a prítomnosť tmavej škvrny v tvare písmena V na temene hlavy, ktoré sa na chrbtovej strane tela postupne rozkladá.


Jedinec o veľkosti 154 mm SL

Denise van Lalhlimpuia, Samuel Lalronunga and Lalramliana Lalramliana. 2016. Channa aurantipectoralis, A New Species of Snakehead from Mizoram, north-eastern India (Teleostei: Channidae). Zootaxa. 4147(3); 343.

Preklad: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 10.8.2016 07:12 | 0 komentárov | 2660x


www.aquabooks.cz zoochov.cz