Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Kočner Erich novým prezidentom UCSZOO

Mimoriadne valné zhromaždenie Únie českých a slovenských zoologických záhrad zvolilo na svojom poslednom zasadnutí vo štvrtok 23. júna nového prezidenta UCSZOO, ktorým sa stal riaditeľ Zoo Košice Erich Kočner. Za viceprezidenta členovia zvolili riaditeľa Zoo Brno Martina Hovorku. Členmi rady sa stali Radomír Habáň (Zoo Olomouc), Petr Čolas (Zoo Ostrava) a David Nejedlo (Zoo Liberec).

Únia českých a slovenských zoologických záhrad (UCSZOO) je profesijno-odbornou organizáciou. Zastupuje 15 českých a 4 slovenské zoologické záhrady. Jej cieľom je podporovať poslanie moderných zoologických záhrad v nadväznosti na stratégiu WAZA (Svetová organizácia zoologických záhrad a akvárií) a EAZA (Európska asociácia zoologických záhrad a akvárií). Okrem výmeny skúseností únia zastupuje členské Zoo doma i vo svete. Napomáha transformácii zoologických záhrad na vysoko odborné centrá biodiverzity a vedecké inštitúcie podieľajúce sa na záchrane svetového prírodného dedičstva nielen chovom ohrozených druhov zvierat v ľudskej opatere, ale aj priamymi aktivitami v národných parkoch a rezerváciách na celom svete. Únia bola založená v roku 1990 v Bratislave. Sídlo kancelárie UCSZOO sa presťahuje do Košíc.

Foto: www.kosicednes.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 29.6.2016 19:47 | 0 komentárov | 2958x


www.aquabooks.cz zoochov.cz