Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Postavte si hmyzí hotel! Pomôže vám v tom bojnická zoo

Zoologická záhrada v Bojniciach pripravila pre materské, základné a stredné školy súťaž, ktorá súvisí s kampaňou Európskej asociácie zoologických záhrad a akvárií (EAZA) Let It Grow – Dajme šancu prírode. Jej cieľom je vybudovať v areáli škôl hmyzí hotel.

Cieľom kampane je upozorniť na ekosystémy pôvodných populácií živočíchov a rastlín okolo nás, teda aj tých v areáli zoo Bojnice. Kampaň chce dať do povedomia aj potrebu chrániť pôvodné druhy pred invazívnymi.

V rámci súťaže budú mať žiaci i študenti za úlohu vybudovať hmyzí hotel, teda jednoduchú konštrukciu, ktorá bude vyplnená rôznymi prírodnými materiálmi, kde si nájdu úkryt rôzne druhy užitočného hmyzu. Celú výstavbu, ako i prípravy na ňu, natočia na video, ktoré následne doručia do bojnickej zoologickej záhrady. Súťažné tímy, ktoré môžu byť zložené z maximálne 15 členov, budú svoj hmyzí hotel prezentovať v zoo Bojnice. Šesťčlenná porota potom vyberie tri školy - materskú, základnú a strednú. Tie v spolupráci s bojnickou zoo navrhnú hmyzí hotel, ktorý sa neskôr stane súčasťou bojnického areálu.

Videá môžu tímy zo škôl zasielať do zoo do 10. júna, vyhodnotenie súťaže bude súčasťou samostatného podujatia, ktoré sa bude konať koncom júna, respektíve začiatkom júla.

Foto: www.zoobojnice.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 20.4.2016 14:49 | 0 komentárov | 2116x


www.aquabooks.cz zoochov.cz