Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Fotoriport z dvoch českých búrz

Praha - Entomologický výmenný deň a burza Živá Exotika

Keďže chuť vidieť niečo nové a získať aj nové zvieratá do chovu ma presvedčili natoľko, že sme sa s kamarátom rozhodli pre výlet do Prahy na dve akcie - burzy, ktorých meno nie je verejnosti a chovateľom neznáme. Ich tradícia jasne hovorí sama za seba.

Cesta do Prahy nebola až tak príjemná, kedže sme šli autobusom, no nejako sme to už len vydržali.
Chcem uviesť, že aj chovateľom, čo by sa tam radi vybrali, ale sa boja, že sa tam stratia, môžem odporučiť túto cestu, pretože zorientovať sa tam dá pomerne ľahko a vďaka Metru sa dostanete takmer všade a rýchlo.
Každý chovateľ na Slovensku určite vie, že u nás sú burzy veľmi malé a slabé. To napokon inšpirovalo a rozhodlo aj mňa na cestu do Prahy.

Ako sa dostať na Entomologický výmenný deňť
Stačí vystúpiť na stanici Florenc a pokračovať v ceste hneď do Metra. Nastúpite na trasu C a pôjdete na stanicu MUZEUM a nastúpite na trasu A. Vystúpite už len na zastávke Strašnická a vyjdete von. Nájdete mapku, ale je to hneď blízko vzadu za stanicou.

Entomologický výmenný deň

Táto akcia patrila skôr k výstavným a usporiadala ju Česká společnost entomologická v priestoroch Kultúrneho domu Barikadniku v mestskej časti Praha 10.



Na samotnej akcii sa dal zhliadnuť predovšetkým vypreparovaný hmyz, no boli tam aj dvaja predávajúci, ktorí mali na predaj aj živý hmyz.
Zakúpiť sa dal aj všade prítomný vypreparovaný hmyz a nájsť sa tam dalo takmer všetko. Nádherné tropické chrobáky, motýľe boli najviac zastúpené v ohromne veľkých zbierkach.
Akcia bola zameraná predovšetkým na predaj pomôcok na odchyt a preparovanie hmyzu. V ponuke boli sieťky, lampy, entom. špendlíky, preparačné ihly, štítky, exhaustory a mnoho iného.
Vystavené zbierky českých entomológov boli svojím rozsahom obrovské a určite musia podstupovať výpravy do zahraničia, aby mohli niečo také nadobudnúť.

















Ďalšou navštívenou akciou je Živá Exotika. Zo stanice Florenc vstúpite na trasu Metra C, vyveziete sa na konečnú stanicu Ládví. Vyjdete von a hneď uvidíte Kultúrny dom, kde sa táto akcia koná.





Živá Exotika

Burza Živá Exotika sa uskutočňuje takmer každý mesiac v Kultúrnom Dome Ládví v mestskej časti Praha 8 a patrí k tým najlepším a najväčším.

Už pri vstupe do budovy sme videli, že tam je neskutočne veľa ľudí a museli sme ešte čakať v niekoľko metrovom rade na vstupenky. Ale stálo to za to.



Dali sa tam nájsť všetky skupiny teráriových zvierat. Mňa najviac zaujímal hlavne hmyz, ale zaujímavý tam bol tuším každý jeden stôl obsypaný nádobami so zvieratami.
Hlavne sa tam dajú nájsť zvieratá o ktorých na Slovensku môžme zatiaľ iba snívať.
Ľudí tam bolo toľko, že sa tam nedalo ani pohybovať medzi stolami a aj keď som len stál na mieste, tak stále niekto musel do mňa vraziť a pri tom hluku sa tam bolo ťažké aj dohodnúť s predávajúcimi.

No i tak sa tam ešte chcem v najbližších termínoch vrátiť. Fotky z oboch akcií vám snáď najlepšie priblížia atmosféru, ktorá tam vládla.

Text a foto: Marcel Bodnár

| Vytlačiť článok |

Šefredaktor | 15.2.2008 21:04 | 0 komentárov | 10487x


www.aquabooks.cz zoochov.cz