Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

20 nových lokalít UNESCO pribudlo do zoznamu biosférických rezervácií

Organizácia OSN pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO) pridala do svetovej siete chránených biosférických rezervácií 20 nových lokalít. Rozhodnutie padlo na tohtotýždňovom zasadnutí príslušnej koordinačnej rady UNESCO v peruánskej Lime.

Počet medzinárodne chránených biosférických rezervácií sa tak zvýšil na celkovo 669 lokalít v 120 krajinách po celom svete. Toto množstvo zahŕňa aj 16 oblastí, ktoré sa nachádzajú na územiach viacerých štátov, oznámilo UNESCO na svojej webovej stránke. V rámci Európy do zoznamu UNESCO pribudol britský ostrov Man, portugalský ostrov Sao Jorge a región okolo rieky Tajo/Tejo medzi Španielskom a Portugalskom. Kanada bude mať dve nové biosférické rezervácie vrátane arktickej oblasti Tsá Tué, ktorej súčasťou je aj Veľké medvedie jazero. Ďalšie novopridané lokality sa nachádzajú v Alžírsku, Ghane, na Filipínach, Haiti, v Indii, Indonézii, Iráne, Kazachstane, na Madagaskare, v Mexiku, Maroku, Peru, Taliansku a Tanzánii. UNESCO na tohtotýždňovom zasadnutí v Lime rozhodlo aj o rozšírení deviatich už existujúcich biosférických rezervácií. Primát v celkovom počte takýchto chránených lokalít drží Španielsko.

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 21.3.2016 20:42 | 0 komentárov | 2066x


www.aquabooks.cz zoochov.cz