Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Prvé dojmy z burzy Faunahobby Brno

Dnes sa konala jedna z prvých tohoročných výmenných stretnutí (búrz) v Brne, na ktorej som sa zúčastnil a rád by som vám sprostredkovane opísal svoje dojmy z nej.
V Prahe som nenavštívil žiadnu tera burzu a tak neviem porovnať Prahu a Brno, ale oproti našim slovenským burzám je to určite lepšie.

V Brněnském výstavišti v Kongresovém centru, ktoré sa nachádza vedľa vstupnej brány číslo 1 na predajcov i návštevníkov od ôsmej hodiny čakali 4 rady stolov po asi 10-12 stolov. Vstupné bolo na slovenské pomery mierne vyššie: 20 Kč dieťa, dospelý 40 Kč a za jeden predajný stôl ste zaplatili až 220 Kč.
Na samotné miesto konania akcie sa dostanete dvomi vchodmi, jeden sa nachádza od električkovej trate a druhý z parkoviska, ktoré je priamo pred vstupnou bránou na akciu.

Čo všetko mal možnosť návštevník zhliadnuťť Na tejto burze si na svoje prišlo veľa chovateľov, ktorí mali možnosť zhliadnuť viac druhov zvierat, než ako tomu bolo na minulej akcii v decembri 2007. Okrem ponúkanej techniky i pomôcok do akvárií i terárií, bolo možné si zakúpiť aj rôznorodé plazy (veľmi pekné boli scinky, v ktorých sa však nevyznám a tak ich príslušnosť sa mi nepodarila zistiť). Okrem nich bolo v ponuke dosť veľa všakovakého hmyzu, plazov, obojživelníkov, hlodavcov či dekorácií do nádrží. Na stoloch nechýbali ani modlivky Pseudocreobotra wahlbergii a ešte jeden druh, zrejme Popa spurca, veľa druhov švábov, hlavne Gromphadorhina portentosa a Blaberus craniifer. Z korytnačiek boli v ponuke zastúpené aj suchozemské druhy, v ponuke sa našli aj mloky ako napr. Cynops pyrrhogaster či Triturus marmoratus, žabky rodu Litoria alebo aj agama kočinčínska a leguán zelený. Vodné korytnačky mali svoje zastúpenie v druhoch Graptemys sp. i Cyclemys dentata.
Ja som si do svojho chovu kúpil Gromphadorhina portentosa, sviňulu (Globotherium sp.) a vyhrevné káble za dobrý peniaz. pretože u nás v obchodoch sú hrozne drahé.
Teraristi, či skôr ich chovanci si mohli pochutiť na doslova kvante ponúkaného kŕmneho hmyzu - Locusty, svrčky, múčne červy, zophobasy. Čo ma zaskočilo, bola pomerne malá ponuka svrčkov, ktorých bolo menej než v porovnaní s predošlými akciami, kedy jeden zákazník doslova skúpil všetky svrčky čo boli a mne či iným záujemcom nezostal ani jediný svrček. Tie, čo zostali na stoloch by asi gekón musel lupou naháňať, tak boli maličké...

Vo všeobecnosti brnenská akcia bola úspešná. Návštevnosť nezaostávala za inou akciou v Čechách, o čom svedčilo množstvo návštevníkov až sa chodiť k jednotlivým stolom nedalo. Medzi predajcami nechýbali ani predajcovia zo Slovenska.

Sprievodná akcia v podobe napr. prednášok na brnenskej burze sa nekonala, ale mne to nechýbalo. Plusom bolo malé občerstvenie na mieste akcie.

K absentujúcim fotografiám z dnešnej akcie chcem len dodať, že počas akcie som nezbadal ani jedného „fotografa“ a tak som nechcel byť tým prvým, tak vám viem ponúknuť len foto spred miesta konania a zopár ilustračných záberov.

Každopádne sa teším na spoločné stretnutie s vami na ďalšej akcii v Brne...









Autor a foto: Agama a Vivarista.sk

| Vytlačiť článok |

Šefredaktor | 20.1.2008 19:04 | 0 komentárov | 5301x


www.aquabooks.cz zoochov.cz