Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Vyšla knižka o bojnickej zoo

Slovenská archa biodiverzity - to je názov novej publikácie, ktorú vydala Zoologická záhrada v Bojniciach. Na 256 stranách zachytáva autor knihy, RNDr. Peter Lupták, množstvo informácií, ktoré sa týkajú bojnickej zoo a jej zvierat.

Kniha je koncipovaná pre rôznorodú čitateľskú základňu a jej príjemný štýl ju predurčuje pre širokú verejnosť. Ako sa nám od zástupcov ZOO Bojnice ale podarilo zistiť, táto knižka je nepredajná. "Vieme o záujme širokej verejnosti o knižku a teší nás to, ale kniha nie je v predaji. Avšak ľudia, ktorí si u nás adoptujú zviera v hodnote minimálne 50,00 €, tak dostanú knihu od nás ako darček," povedala pre VIVARISTA.sk Simona Kubičková z bojnickej zoo.

Prvá časť je venovaná samotnej zoo. Mapuje 60. rokov existencie Zoologickej záhrady Bojnice a čitateľ sa dozvie o dôležitých úlohách a poslaniach moderných zoologických záhrad. Zaujímavé texty sú doplnené historickými fotografiami či výstrižkami z dobovej tlače. Na svoje si tu príde nielen nadšenec histórie, ale aj bežný čitateľ, pretože sa dozvie mnoho zaujímavého o tom, aké zvieratá sa v Bojniciach chovali, či s akými problémami sa zoo stretávala kedysi aj dnes.

Pri listovaní druhej časti knihy zaujme najmä bohatosť publikovaných fotografií. Táto pasáž, ktorá je venovaná biodiverzite ponúka prehľad druhov chovaných v Zoo Bojnice.

Autor dokázal na pomerne malom priestore prezentovať obrovskú kolekciu zvierat a svojho obľúbenca si preto nájde asi každý.

Zdroj a foto: www.zoobojnice.sk a VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 10.10.2015 19:12 | 0 komentárov | 2531x


www.aquabooks.cz zoochov.cz