Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Bratislavské školy v obliehaní včiel

Do škôl sa rozletela interaktívna hra o živote včiel. Herný plán s veľkosťou 1,6 metra, kráľovské koruny, včelárske pomôcky – to všetko si môžu deti chytiť a pritom v „rojoch“ vylúštiť zábavné úlohy zo života včiel.

Úspešný projekt Živice Poďte s nami nazrieť do úľa priniesol v tomto roku bratislavským školám výučbový program priamo na včelnici. V zimnom období, kedy nie je možné navštevovať živé včely dostali školy z celého Slovenska možnosť zahrať si bezplatne interaktívnu hru „Kráľovstvo včiel“. Hra poputuje v troch kópiách po školách a koncom jari budú školy opäť pozvané k úľom – tento krát už aj vo Zvolene, Lučenci, Kežmarku a Žiline. Hra je pokračovaním výučbového programu, ktorí žiaci zažijú priamo pri presklenom úli a so živými včelami.

Cieľom aktivity je ukázať žiakom včely hravou a interaktívnou formou. Hra je vhodná pre deti od 7 do 11 rokov. Prostredníctvom včelieho príbehu si prežijú celý rok včely a zahrajú sa na včelí roj s kráľovnou. Testovacia trieda na ZŠ Cádrova v Bratislave interaktívnu formu učenia veľmi ocenila a žiaci si hneď pýtali ďalšie takéto hry o iných zvieratách.

Registrácia na zapožičanie hry sa spustila v piatok a prihlásilo sa už 37 škôl.

Viac info: TU

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 9.10.2015 15:01 | 0 komentárov | 2187x


www.aquabooks.cz zoochov.cz