Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Vďaka grantu Pohoda za mestom vznikol v Horši pri Leviciach prameň osvieženia

Prameň osvieženia je oddychový priestor pri verejnej studni pri vstupe do prírodnej rezervácie Horšianska dolina. Zrevitalizovali ho dobrovoľníci z mestskej časti Horša a Mestského parlamentu mládeže v Leviciach. Na projekt získalo podporu Mesto Levice, a to vo výške 2 460 eur z grantového programu Pohoda za mestom, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci so spoločnosťou HEINEKEN Slovensko už piaty rok.

Mestská časť Horša je malebné sídlo so zachovanou pôvodnou sídelnou štruktúrou a prvkami ľudovej architektúry. Je obklopená lesmi a blízko je prírodná rezervácia Horšianska dolina na brehu vodného toku Sikenica. Z piatich, kedysi spoločných studní, sa dnes nevyužíva ani jedna, pretože ich úlohu prebral verejný vodovod. Tri opustené studne však majú vhodnú polohu na to, aby boli súčasťou oddychových priestorov a takto slúžili obyvateľom, návštevníkom či turistom prírodnej rezervácie Horšianská dolina. V rámci podporeného projektu Prameň osvieženia obnovili dobrovoľníci úžitkovú funkciu prvej studne, ktorá sa nachádza priamo pri vstupe do Horše.

Zástupcovia Mestské úradu v Leviciach spoločne s obyvateľmi mestskej časti najskôr vybrali vhodnú lokalitu a taktiež spolu prediskutovali návrh úpravy priestoru okolo studne. Pri realizácii projektu pomáhajú, okrem obyvateľov mestskej časti, členov Komisie mestského zastupiteľstva, aj členovia Mestského parlamentu mládeže v Leviciach, ktorí spravili malý prieskum návštevnosti turisticko-náučného chodníka v Horšianskej doline.

Foto: net

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 8.10.2015 11:59 | 0 komentárov | 2514x


www.aquabooks.cz zoochov.cz