Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Nový zástupca rodu Compsobuthus z Arménska

Wilson Lourenco spolu s Elise Ann-Leguin len nedávno vedecky popísali nový druh rodu Compsobuthus Vachon, 1949 z Arménska ako Compsobuthus armenicus Lourenco & Leguin, 2015.

V minulosti sa vedcom z tejto oblasti už podarilo popísať dvojicu druhov a to Androctonus crassicauda (Olivier, 1807) a Mesobuthus eupeus (C. L. Koch, 1839). Iný druh, konkrétne Hottentotta saulcyi (Simon, 1880) bol tiež pre Arménsko popísaný prvýkrát.


Hore: Compsobuthus matthiesseni Birula, samica z Iránu, dolu: Compsobuthus armenicus Lourenco & Leguin, 2015, holotyp samice

Nový druh rodu Compsobuthus Vachon, 1949 je popísaný na základe dvoch dospelých samíc a troch subadultných jedincov a je priradený do triedy acutecarinatus.
Nový druh rodu Compsobuthus predstavuje prvý záznam tohto rodu pre Arménsko.

Lourenco WR, Leguin E-A. A new species of Compsobuthus Vachon, 1949 (Scorpiones: Buthidae) from Armenia. Zoology in the Middle East. 2015:1-5.

Preklad: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 14.8.2015 14:20 | 0 komentárov | 1991x


www.aquabooks.cz zoochov.cz