Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Nový druh rodu Centruroides z Mexika

Rolando Teruel spoločne so svojimi spolupracovníkmi nedávno zverejnil vedecký popis nového druhu rodu Centruroides Marx, 1890 (Buthidae) z juhovýchodného Mexika. Ide o druh Centruroides poncei Teruel, Kovarik, Baldazo-Monsivais & Hoferek, 2015. Okrem toho sa jeho práca zaoberala dvoma druhmi rodu Centruroides Marx 1890 zo skupiny "nigrovariatus". Jeden z nich je opísaný ako nový druh z dvoch blízkych lokalít juhozápadnej Oaxaca a juhovýchodného Guerrero (v oblasti Costa Chica region of the Pacific Coastal Plain), zatiaľ čo druhý druh predstavuje nový záznam pre druh Centruroides rodolfoi Santibáñez-López & Contreras Félix, 2013. Tým je tento rod rozšírený o 41 druhov, osem z nich patrí do skupiny "nigrovariatus".



Teruel R, Kovarik F, Baldazo Monsivaiz JG, Hoferek D. A new species of Centruroides of the "nigrovariatus" group (Scorpiones: Buthidae) from southern Mexico. Revista Iberica de Arachnologia. 2015 (26):3-14.

Preložil: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 10.8.2015 09:10 | 0 komentárov | 1793x


www.aquabooks.cz zoochov.cz