Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

UNESCO varuje pred ohrozením Veľkej koralovej bariéry

Výbor organizácie UNESCO pre svetové dedičstvo vyjadril znepokojenie nad súčasným stavom Veľkej koralovej bariéry pri pobreží Austrálie a vyzval na zvýšenie úsilia o jej ochranu.

Účastníci zasadania výboru v nemeckom Bonne vyjadrili voči austrálskej vláde požiadavku, aby sa zamedzilo ďalšiemu ničeniu tejto 2300-kilometrovej bariéry, považovanej za jednu z najvýznamnejších prírodných lokalít sveta.

Výbor sa však vzhľadom na ďalšie prebiehajúce posudky zdržal konštatovania, že lokalita je v ohrození. Podľa expertov je jedinečný ekosystém bariéry ohrozený klimatickými zmenami, znečisťovaním mora, rybolovom a ťažobnou aktivitou.

Austrálsky minister životného prostredia Greg Hunt na schôdzi výboru UNESCO vyhlásil, že jeho krajina "jasne počula" odkaz tejto inštitúcie a bude sa usilovať zaviesť 35-ročný plán na ochranu Veľkej koralovej bariéry.

Foto: www.theguardian.com

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 6.7.2015 17:08 | 0 komentárov | 2552x


www.aquabooks.cz zoochov.cz