Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Medzinárodnú cenu za odchov krokodílov čelnatých získala Zoo Košice

Zoologická záhrada Košice uspela v súťaži o najlepší odchov roka 2014. Cenu získala za odchov krokodílov čelnatých, ktoré sa vyliahli v septembri a išlo o prvé rozmnoženie krokodílov v 60-ročnej histórii zoologických záhrad na Slovensku. Do súťaže v troch kategóriách sa prihlásilo 16 zoologických záhrad so 49 odchovmi. Kandidátov na ceny posudzovala deväťčlenná komisia s početnejším zastúpením nezávislých odborníkov z oblasti chovu zvierat a rozhodovali o cenách v troch kategóriách. Dvadsiaty prvý ročník súťaže zorganizovali občianske združenie Česká ZOO v spolupráci s Úniou českých a slovenských ZOO a je známa pod názvom Biely slon. Cena za krokodíly čelnaté nebola prvá, s ktorou košická ZOO uspela. Pred dvomi rokmi získala cenu verejnosti za odchov rysov ostrovidov.

Návštevníci sa v košickej ZOO môžu stretnúť s párom krokodílov čelnatých od roku 2008, keď prišli z jihlavskej ZOO. Prvý pokus o rozmnoženie zaznamenali košickí chovatelia v roku 2013, avšak bez úspechu. Domovinou tohto plaza, ktorý patrí k najmenším krokodílom, je Afrika. Patrí k ohrozeným druhom. V súčasnosti môžu návštevníci obdivovať v košickej ZOO úspešných rodičov hneď za vstupom po ľavej strane a mláďatá v pavilóne minivivária.

Zdroj a foto: www.zookosice.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 28.5.2015 09:08 | 0 komentárov | 2253x


www.aquabooks.cz zoochov.cz