Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

EÚ stopla chov neoniek

Európska únia (EÚ) svojím rozhodnutím zo dňa 1.4.2015 s okamžitou platnosťou vydala svoje nariadenie na hromadnú likvidáciu medzi akvaristami tak populárnej rybky akou je Paracheirodon axelrodi, teda neonka červená. Zákaz sa vzťahuje aj na iný druh tetry a to Paracheirodon innesi. Podľa vyjadrenia EÚ je problém s príliš vysokou intenzitou svietivosti modrého pruhu, ktorý preslávil aj túto rybku. Akvaristi, ktorí podstúpia likvidáciu nimi chovanej rybky budú si môcť uplatniť svoje jednorazové odškodné vo výške 0,0,1 centa za 1 zlikvidovanú rybku.

Ako sme sa dozvedeli, EÚ odsúhlasila iba chov tzv. Paracheirodon axelrodi albino, pričom daný modrý svietiaci pruh rybky nesmie prekročiť Európskou úniou určený limit svojej svietivosti. EÚ v tejto veci očakáva aj mimoriadne búrlivé protesty veľkochovateľov, dovozcov i predajcov a možno aj samotných chovateľov tejto rybky.

S úľavou ale Európska únia dodáva, že tento zákaz bude platiť iba do dnešnej polnoci.

Prvoaprílovú informáciu napísal (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 1.4.2015 13:24 | 1 komentár | 2179x


www.aquabooks.cz zoochov.cz