Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Podprsenka aj pre akvaristku

Naša fikcia...

Podprsenka je už dlhé desaťročia neoddeliteľnou súčasťou dámskeho odevu. Ako vieme, používa sa na zahalenie, podporu, zvýraznenie a modeláciu tvaru poprsia. Z historického pohľadu je zaujímavé, že v antických štátoch ženy spevňovali svoje poprsie omotaním kusom látky okolo hrude. V stredoveku používali spodné prádlo hlavne na ochranu vonkajšieho oblečenia, ktoré bolo drahé. Toto spodné prádlo bolo primitívneho strihu- do plachty vyrezali otvor pre hlavu a ruky. Reálnym predchodcom podprsenky bol korzet, ktorý bol rozšírený hlavne v 19. storočí. Dodnes sa považuje za symbol ženskosti ale aj ako najkoncentrovanejší kus oblečenia. Prvé patenty na podprsenku boli udelené už koncom 19. storočia, napr. v roku 1889 ho získala Francúzska Herminie Cadolle a v roku 1893 Američanka Marie Tucek pod názvom Breast supporter. Za skutočnú vynálezkyňu modernej podprsenky sa ale považuje Američanka Marie Phelps Jacobová, ktorá ju vyrobila roku 1913 a o rok na to získala patent. Neskôr svoj patent predala firme Warner Brothers. Práve táto firma ako prvá zaviedla abecedné číslovanie košíčkov podprseniek a tak dokázali zabezpečiť produkty pre ženy s akoukoľvek veľkosťou pŕs. Veľkým boomom podprseniek boli zlaté Hollywoodske časy, kde sa herečky predbiehali vo vymýšľaní rôznych strihov v a typov podprseniek. Ženy, ktoré si obľúbili push-up strih, môžu za to ďakovať firme Wonderbra, ktorá ako prvá zaviedla tento strih a pojem na trh.

Podprsenka pre každú ženu

Módne návrhárske spoločnosti ale myslia aj na ženy, ktoré sa venujú konkrétnemu koníčku. V tomto prípade akvaristike. Veď koľko žien sa tomuto ušľachtilému koníčku vo svete venujeť Je ich určite veľké množstvo. Práve preto slovenská spoločnosť Akvabra (akva ako akvárium, bra ako anglický výraz pre podprsenku) prišla v tomto roku s novinkou – samolepiacou podprsenkou, ktorá je vhodná aj pod spoločenské šaty bez ramienok s výrazným dekoltom.


Výrobcovia podprseniek myslia aj na ženy - akvaristky

Zaujímavosťou, ktorá zaujme na prvý pohľad je, že samotné košíčky pozostávajú zo sáčku s vodou, v ktorom plávajú akváriové rybky. Tie si zákazníčka – akvaristka môže, podľa písomného stanoviska spoločnosti, vybrať hneď z niekoľkých skupín. „Pre tie ženy, čo sa venujú chovu živorodiek, sme pripravili kolekciu podprseniek s červenými Xiphophorus helleri. Pre tie akvaristky, ktoré chovajú napr. cichlidy, máme pripravenú kolekciu s rodom Aulonocara a pre tie, čo doma chovajú iný druh, sme zvolili aj populárne červené zlaté rybky. Snažili sme sa vyjsť v ústrety každej akvaristke a tak druh rybiek si dáma môže dodatočne zvoliť sama“, povedal nám marketingový riaditeľ Ing. Martin Pohorelý. Spoločnosť Akvabra vynikajúco vyriešila spôsob kŕmenia rybiek a okysličovania vody v podprsenkách. „V hornej časti podprsenky je maličký otvor, cez ktorý možno jednoducho vhadzovať granulky ako krmivo pre rybky a pritom daný otvor ani nie je vidno. V každom košíčku dámskej podprsenky sa nachádza aj zašitý prívod vzduchu, pričom miniatúrny japonský motorček má nositeľka tejto unikátnej podprsenky zavesený na úpone vzadu na svojom chrbte“, objasnil konštrukčné prvky Ing. Pohorelý. A ako dodal, jediným problémom bude zrejme cena. „Samotná podprsenka v základnom vyhotovení stojí podľa farby od 100 do 300 eur. Ďalšia cena sa ale už odvíja od druhového zloženia rybiek. V cene je aj potrava i spomenutý motorček“, dodal k tomu.


Aj toto je jedna z možností

Slovenská spoločnosť Akvabra ale myslela aj na akvaristky, ktoré majú svoje poprsie o nižších číslach. "Pre ne sme na slovenský trh priniesli o niečo menší a košíčkovo plytší model podprsenky, ktorý je určený buď pre mladé slečny alebo pre dámy od tej najmenšej známej veľkosti. Tieto košíčky stvárňujúce neživé bojovnice pestré sú vhodné skutočne do každej spoločnosti", povedal Ing. Pohorelý. Tento model by mal byť cenovo prijateľnejší, keďže nevyžaduje použitie ani živej rybky a ani japonského motorčeku na vzduchovanie.
Podprsenky primárne určené pre nežné pohlavie venujúce sa svojmu hobby – akvaristike, by mali byť k dostatiu vo všetkých predajniach odevov.

Prvoaprílovú fikciu napísal: (šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 1.4.2015 00:18 | 1 komentár | 2668x


www.aquabooks.cz zoochov.cz