Rubriky

Hlavná stránka Vyhľadávanie Diskusné fórum Antikvariát Výstavy a predajné stretnutia ("burzy")LiteratúraHerpetofauna SRVivaristika na známkachŽabčonoviny

Články a iné

TeraristikaAkvaristikaReportážeNápady pre VásZo svetaAktuality Fotogaléria

Inzercia

DarujemKúpimPredám

CITES

Na SlovenskuV ČecháchVšeobecneOficiálne stránky

Ostatné

Kontakt Linky Naše bannery Reklama

Zoo Dvorec má najväčšiu kolekciu kobier v ČR

Česká zoologická záhrada Dvorec je síce pomerne mladou zoo, ale vo svojich výbehoch už chová asi 200 ks zvierat v 70tich druhoch. Ako jedinej sa prednedávnom podarilo sústrediť snáď najväčšiu zbierku kobier. Tie sú chované v 43 teráriách v nedávno otvorenom pavilóne nazvanom Terárium - Venomous. Okrem mnohých zástupcov rodu Naja tu návštevník nájde aj vretenice či terárium s krokodílmi Osteolaemus tetraspis a kajmanom Caiman crocodilus. Novinkou je aj len nedávno získaný nový druh z čeľade Elapidae, mamba Jamesonova (Dendroaspis jamesoni kaimosae). Je to už v poradí druhý druh mamby, spolu s Dendroaspis angusticeps, ktorý je v tejto zoo chovaný. Ide o samčeka o veľkosti 147 cm.





Teraristická kolekcia tejto zoo je úctyhodná a zahŕňajú ju aj nasledovné druhy plazov: Centrochelys sulcata, Stigmochelys pardalis, Chelonoidis denticulata, Chelydra serpentina, Pelodiscus sinencis, Pelusios castaneus, Uromastyx acanthinura.



Z hadov, z okrem spomenutých mámb, sú to Naja ashei, Naja melanoleuca, Naja nigricollis, Naja pallida, Naja atra, Naja haje legionis, Naja haje haje, Naja naja, Naja naja polyocellata, Naja nivea, Naja kaouthia, Naja nubiae, Naja samarensis, Naja siamensis, Naja anchietae, Naja annulifera annulifera, Naja mossambica mossambica, Naja nigricincta, Naja sputatrix, Naja oxiana, Naja sumatrana, Bitis nasicornis, Bitis gabonica gabonica, Eunectes murinus, Eunectes notaeus, Python molurus bivittatus a Python reticulatus.



Zdroj a foto: www.zoodvorec.cz a archív redakcie
(šč), VIVARISTA.sk

| Vytlačiť článok |

Šéfredaktor | 5.2.2015 12:13 | 0 komentárov | 2289x


www.aquabooks.cz zoochov.cz